Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zmizí konečně trubky z Nisy? Výměna parovodů v Liberci je ohrožena

PR článek

Teplárna Liberec chystá na příští rok rekonstrukci teplárenské sítě pod názvem GreenNet. Na projekt za více než tři sta miliónů korun byla podána žádost o dotaci, která může ušetřit až třicet procent plánovaných nákladů. Zahájení prací zatím brání město Liberec, které neplní své závazky ze smlouvy a tím komplikuje budoucí financování projektu.

Z koryta řeky zmizí při výměně teplárenských sítí skoro čtyři kilometry parovodů a otevře se tak prostor pro oživení nábřeží v centru města. Právě městská nábřeží bývají přirozeným místem setkání a pýchou měst. Liberec na takovou příležitost, která se už nemusí opakovat, čeká desítky let. Vedení města veřejně prohlašuje, že projekt GreenNet podporuje. Na druhé straně mu však neplněním svých závazků aktivně brání.

GreenNet výrazně snižuje tepelné ztráty na parovodu, který vede z teplárny podél Nisy až do Pavlovic. Zastupitelstvo tento způsob modernizace teplárenské sítě schválilo už vloni. Na podzim letošního roku mělo město vložit svůj majetek do teplárny. Tím by se uvolnila cesta k zahájení projektu GreenNet a vymístění parovodů z koryta řeky. Teprve teď, kdy už rok schválený GreenNet čeká na přidělení dotace, zadává město k jeho prověření další a další analýzy.

Bez postupné modernizace parovodních rozvodů nedokáže Teplárna Liberec udržet snížené ceny tepla. Zástupci města jen opakují, že s původním řešením nesouhlasí. Do dnešního dne žádnou jinou koncepci nepředstavili, přestože od slibovaného termínu uběhlo už skoro půl roku. Dočkáme se brzy pořádného nábřeží?

Štítky Liberec, projekt, Lužická Nisa, Pavlovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dagmar Fejglová

Tento článek je naprosto nekonkrétní a zavádějící. Jaké má Liberec vůči Teplárně za závazky? Co má vlastně Liberec vložit do Teplárny? Majetek jako peníze nebo majetek jako pozemky? Na co dělá Liberec analýzy, na teplárnu nebo na tento projekt? Naprosto nejasné. Prosím autora o rozvedení tématu.

Středa, 14. prosince 2016, 12:12Odpovědět

Zmizí konečně trubky z Nisy? Výměna parovodů v Liberci je ohrožena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.