Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Požár v Hejnické ulici způsobil rozpálený olej na plotně. V nemocnici skončila popálená žena

Více než šedesátitisícovou škodu napáchal v úterý večer požár v Hejnické ulici v Liberci. Čtyři jednotky hasičů zaměstnal požár, který vznikl v kuchyni rodinného domu. Oheň vznikl na plotně, kde se vznítil rostlinný tuk na pánvi. Žena, která v ten moment stála u plotny, skončila v liberecké nemocnici s popáleninami.

„Z preventivních důvodů byl záchrannou službou odvezen i další obyvatel domu,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Právě v předvánočním období hasiči každoročně vyjíždějí k požárům v domácnostech, kde oheň páchá velké škody. „Pokud připravujete jídlo, neodbíhejte nikam telefonovat, nechoďte se dívat na televizi, byt neopouštějte ani kvůli rychlé návštěvě u sousedů nebo nákupu,“ dodala mluvčí.

Pozor také při přípravě jídel v nočních hodinách po návratu z restaurací, kdy lidé vlivem alkoholu usnou a nechají pokrm na zapnutém sporáku.

„Když už se vám potraviny na plotně vznítí, za žádnou cenu je nehaste vodou. Použijte velkou pokličku, plech na pečení, mokrý hadr či utěrku. Ty zamezí přísunu kyslíku a oheň uhasne. Dobrým pomocníkem při těchto „malých" bytových požárech je univerzální hasicí přístroj ve spreji, kterým lze požár zlikvidovat dřív, než se rozšíří,“ uzavřela mluvčí. V blízkosti sporáku nenechávejte hořlavé předměty jako papírové ubrousky, chňapky nebo utěrky.

Foto HZSLK

Štítky požár, Krajská nemocnice Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v Hejnické ulici způsobil rozpálený olej na plotně. V nemocnici skončila popálená žena  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.