Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Globus myslí na nejmenší: liberecké školky ozdobil vánočními stromečky

PR článek

Zajímavá tradice vzniká v libereckém Globusu. Oblíbený hypermarket chce o Vánocích dělat radost těm nejmenším, a tak do několika školek v Liberci věnoval vánoční stromečky. Na začátku byla jedna školka a jedna jedlička, letos už mají stromek z Globusu ve školkách třech a také na jedné základce.

Jak nápad vznikl? „Ve školce Stromovka jsem sám měl syna. Stromek tam neměli, a tak mě napadlo jim jeden věnovat. Syn už ve školce není, ale stromek tam přesto dáváme, postupně pak vybíráme i další školky,“ vysvětlil ředitel hypermaketu Globus Miroslav Beránek.

Udělat radost dětem

Podle něj jde hlavně o to, udělat dětem radost. „Víme, že pro dospělé je období Vánoc z nejrůznějších důvodů uspěchané a nervózní. Děti tohle neřeší. Těší se na stromeček, ježíška a dárky a žádnou nákupní horečku neprožívají, naopak si užívají pohádkové kouzlo Vánoc,“ dodal.

Do školek Globus věnoval ty nejkvalitnější stromky – kavkazské jedle. Každý rok v hypermaketu prodají kolem tisíce stromků a právě kavkazská jedle je ze všech nejoblíbenější.

Jednu z nich dostala školka Stromovka v liberecké čtvrti Františkov. „U nás už se z toho stala malá tradice, stromeček jsme od Globusu dostali popáté. Je opravdu krásná, velká. Zdobily ji samy děti společně s paní učitelkou,“ říká ředitelka školky Jana Kubíčková, podle níž by jinak stromek neměli. „Máme malé umělé stromky v každé třídě, ale takový krásný opravdový bychom si pořídit nemohli. Jsme na něj opravdu pyšní, obdivují ho i rodiče dětí,“ dodává s úsměvem.

Další jedličky pak mají ve školce Nad Přehradou, v Klášterní a na základní škole v Husově ulici.

Dětský koutek s dozorem

Globus ale myslí i na rodiče s dětmi, kteří míří přímo do Globusu. V listopadu v hypermarketu otevřeli Café Globus s velkým dětským koutkem místo malého u restaurace. „Je to vlastně služba jak pro rodiče, tak děti. Zatímco rodiče si mohou v klidu nakoupit nebo si vypít kávu, my se postaráme o děti. Mají zde velkou prolézačku i dva tablety a jsou pod dozorem, rodiče tak mohou aspoň na chvíli vypnout,“ dodává Miroslav Beránek.

Štítky Globus, Vánoce, Liberec, Miroslav Beránek, Stromovka, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Globus myslí na nejmenší: liberecké školky ozdobil vánočními stromečky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.