Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Advent v mateřské škole v Machníně: Stavba obřího betlému i Vánoční světýlkovaná

Také děti z mateřské školy Stromovka na odloučeném pracovišti v Machníně si během adventu užily řadu zajímavých akcí. Adventní čas zahájily již tradičně stavbou obřího betléma v altánku na zahradě, přivítaly Mikuláše s čertem nebo si zahrály Vánoční světýlkovanou.

Všechno ale začalo stavbou betléma. „Děti nosily ze sklepa Marii, Josefa, jesličky,zvířátka a další známé postavy, které ze dřeva vyrobila paní učitelka Iveta Kolínová s panem Tomášem Kadlecem a celý betlém krásně osvítil pan Jung. Altánek ozdobily větvemi a ozdobami a do jesliček na seno vložily ježíška,“ popsala ředitelka školky Stromovka Jana Kubíčková.

Poté následoval čertovský týden s Mikulášskou nadílkou, adventní zpívání koled v machnínském kostele, vánoční posezení s rodiči s ochutnávkou cukroví a ovoce, nadílka hraček a společné vánoční zpívání se školáky ze ZŠ Heřmánkova. „Na závěr paní učitelky připravily Vánoční světýlkovanou, kdy děti po setmění s baterkami hledaly po zahradě rozsvícená světélka se svítícími panáčky. Pokud je všechny našly, čekala na ně u jesliček malá sladká odměna od Ježíška,“ doplnila ředitelka.

A teď už zbývá se jen těšit, zda Ježíšek dorazí i k nim domů s pohádkami a dárečky.

Autoři | Foto Petra Menclová a Jana Žižková

Štítky Liberec XXXIII-Machnín, advent, Stromovka, Tomáš Kadlec, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Advent v mateřské škole v Machníně: Stavba obřího betlému i Vánoční světýlkovaná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.