Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kde si zalyžovat? Skiareály v Libereckém kraji budou na Vánoce v provozu

Všechny velké skiareály v Libereckém kraji budou na Vánoce v provozu. To se naposledy povedlo před třemi lety. Současné podmínky provozovatelé považují za velmi dobré, na sjezdovkách leží až 70 centimetrů převážně technického sněhu.

Sezonu dnes zahájil v Krkonoších skiareál v Jablonci nad Jizerou a lyžovat se začalo i na Rýžovišti v Harrachově. "V provozu tam je modrá sjezdovka, červená se ještě dosněžuje," řekl náčelník harrachovské lanovky Milan Goč. Červenou sjezdovku mají lyžaři v Harrachově k dispozici v centru. Podmínky jsou podle Goče ideální. "Počasí je inverzní, nahoře nula až plus jedna, dole minus devět. Úžasné vánoční počasí," uvedl.

Nadšený je z počasí i ředitel střediska v nedaleké Rokytnici nad Jizerou Michal Kopecký. "Podmínky jsou podle mě úžasné. Horní půlka kopce je jarní lyžování, krásný měkký sníh na sluníčku, spodek je v minus čtyřech v inverzi, ale viditelnost je pěkná," uvedl. V Rokytnici je zatím v částečném provozu areál Horní Domky s lanovkou na Lysou horu, od neděle zřejmě bude možné lyžovat i na Studenově. "Má přijít obleva. Pokud nebude nějak extrémní, tak tam provoz zahájíme," uvedl Kopecký.

Více možností k lyžování budou v dalších dnech nabízet i Jizerské hory. V pátek se začne lyžovat třeba na Malinovce v Bedřichově. "Máme tam více sněhu než celou minulou sezonu," uvedl za areál Petr Bažant. Na Severáku v Hraběticích bude od pátku v provozu část Sever, od 26. prosince se přidá i Jih. V největším středisku Jizerských hor, na Tanvaldském Špičáku s osmi kilometry tratí, zbývá dosněžit poslední sjezdovku. V kompletním provozu by měl být areál také od pondělí 26. prosince.

Postupně se daří rozšiřovat i možnosti k lyžování na Ještědu v Liberci. Nově tam bude od pátku přístupná skoro 1,5 kilometru dlouhá červená sjezdovka Liberecká. "V provozu budeme mít celkem asi 4,5 kilometru tratí," uvedl ředitel areálu Jan Svatoš. Na zasněžování dalších sjezdovek se podle něj pracuje. Také podle něj jsou podmínky pro lyžování ideální.

Do hor mohou vyrazit i běžkaři, v dobrém stavu je například magistrála v Jizerských horách. "Občas je nutné počítat s jehličím a nečistotami ve stopě," uvedla na svém webu Jizerská o.p.s, jež se o magistrálu stará. Některá místa mohou být beze sněhu, problematické úseky jsou například v okolí Krásné Maří.

Autoři

Štítky Vánoce, Liberecký kraj, sjezdovka, lyžování, Michal Kopecký, Harrachov, Jizerské hory, Rokytnice nad Jizerou, Krkonoše, Jablonec nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde si zalyžovat? Skiareály v Libereckém kraji budou na Vánoce v provozu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.