Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jablotron otevřel v Jablonci logistické centrum za 94 milionů korun

Výrobce zabezpečovacího zařízení Jablotron otevřel v Jablonci logistické centrum za 94 milionů korun. Vybudoval ho v průmyslové zóně v Rýnovicích.

Jablotron tvoří 20 firem, největší je Jablotron Alarms. Právě pro něj se nová hala stavěla, protože pronajaté prostory v liberecké průmyslové zóně už nevyhovovaly jeho potřebám. "Jsem rád, že se nám v rekordním čase podařilo vybudovat moderní logistické centrum, díky němuž můžeme našim zákazníkům nabízet ještě lepší služby," uvedl výkonný ředitel Jablotron Alarms David Beneš.

Výstavba logistického centra na ploše 4500 metrů čtverečních trvala deset měsíců. Testovací provoz začal v červenci, v ostrém je od prosince. "Hala je umístěna vedle nově budované spojnice mezi Jabloncem a Libercem, kamiony se tak dostanou rychleji na dálnici a nemusí projíždět centrem Jablonce," uvedl mluvčí Jablotronu Zbyněk Ptáček. V centru pracují zhruba dvě desítky lidí. Ve skladu za den zabalí k expedici přibližně 250 balíků a 15 palet, měsíčně to dělá zhruba 7900 zásilek o celkové váze 73 tun. "Plná kapacita skladu bude 6000 paletových míst, nyní je postaveno zhruba 4000 míst," dodal mluvčí.

Jablotron je ryze českou společností. Vznikl v roce 1990 a zaměřuje se na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení, poskytuje i bezpečnostní služby. Skupina zaměstnává kolem 500 lidí. Loni dosáhla rekordního obratu 2,6 miliardy korun, letos by měly být tržby ještě vyšší.

Autoři

Štítky Jablotron, Jablonec, Rýnovice, JABLOTRON ALARMS, David Beneš, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablotron otevřel v Jablonci logistické centrum za 94 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.