Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silný vítr a sněhové jazyky. Meteorologové vydali další varování

Meteorologové vydali pro téměř celou republiku varování před silným větrem, sněhovými jazyky a novou sněhovou pokrývkou. Výstraha platí do zítřejší osmé hodiny večerní. Právě silný vítr může na horách lámat větve a vyvracet stromy. Poryvy větru ve spojení se sněžením můžou dělat problémy také řidičům.

V úterý bude na většině území České republiky vát silný západní až severozápadní vítr o rychlosti 8 až 12 metrů za sekundu, v nárazech 15 až 25 metrů za sekundu. Ještě silnější vítr bude vát na horách, a to až kolem 30 metrů za sekundu. Večer začne vítr zvolna slábnout.

Na horách se při sněžení a větru budou během úterý a noci na středu vytvářet sněhové jazyky, na severozápadě a severu Čech i závěje.

Na Českomoravské vrchovině se v okresech Jindřichův Hradec, Pelhřimov, Havlíčkův Brod a Jihlava ve středu ráno a během dne meteorologové očekávají trvalejší sněžení s předpokládanou novou sněhovou pokrývkou 2 až 10 centimetrů.

Štítky vichřice, Česko, Českomoravská vrchovina, Jindřichův Hradec, Jihlava, Pelhřimov, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr a sněhové jazyky. Meteorologové vydali další varování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.