Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Liberci bude mít své administrativní centrum pro celé Česko Knorr-Bremse

Budova na Nerudově náměstí, ve které před lety sídlil Telecom a později O2, bude mít nového nájemce. Správce objektu Arcona Capital se dohodla s výrobcem brzdících systémů Knorr-Bremse, který si v Liberci vytvoří svou administrativní centrálu pro celou republiku. Budova začátkem roku projde také významnou rekonstrukcí.

Zaměstnanci společnosti se do budovy přestěhují postupně během roku. „Liberec byl pro nás jasnou volbou – nachází se zde jeden z našich výrobních závodů a navíc Liberec poskytuje výborné spojení do Německa, kde máme sídlo. Budova na Nerudově náměstí plně reflektuje naše potřeby na moderní kancelářské prostory v centru města a poskytne našim zaměstnancům výbornou dopravní dostupnost,“ říká Matthias Sander ze společnosti Knorr-Bremse Gruppe.

Zajímavostí je, že na budově je jeden z městských datových uzlů, což znamená hodně rychlý internet. „Můžeme tak našim nájemcům nabídnout až 10GB datové připojení přes optické kabely, čímž se může pyšnit málokteré administrativní centrum. Knorr-Bremse tak bude schopný obsluhovat své klienty nejen z ČR, ale i z celého světa během okamžiku,“ doplnil Tomáš Oesterreicher, leasing manažer skupiny Arcona Capital

Budova, která byla postavena v 60. letech minulého století, nabízí 4 300 metrů čtverečních pronajímatelných prostor v pěti nadzemních podlažích a 40 parkovacích míst. Už brzy ji ale čeká zásadní rekonstrukce, při níž ale zůstane zachován její industriální charakter.

Autoři | Foto google maps

Štítky Liberec, Česko, O2 Czech Republic, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci bude mít své administrativní centrum pro celé Česko Knorr-Bremse  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.