Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Frýdlant poprvé připravil lyžařské stopy pro běžkaře

Frýdlant připravil na území města historicky poprvé stopy pro běžkaře. Milovníci zimních sportů najdou nové stopy v Albrechticích u Frýdlantu a na pozemcích města směrem na Hartu, kde je začalo město tvořit během uplynulého víkendu. Frýdlant k tomu využil skútr, který vlastní Svazek obcí Smrk, jehož je město členem.

Stopa začíná u místního motorestu na začátku obce ve směru od Frýdlantu. Trasa vede lesem a jde o okruh, takže se po ní běžkaři dostanou zpět. „Na pastvinách podél aleje na Hartu vznikly dva okruhy, jeden delší kolem celé pastviny a druhý kratší, vhodný třeba pro děti,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Stopa pak míří také dále do lesa, kde vznikl další okruh. Nástupních míst je ve Frýdlantě hned několik. V ulici Karolíny Světlé, v ulici Jiráskova a v Kodešově ulici hned pod hřbitovem. Na běžeckou stopu se dá také nastoupit přímo z aleje vedoucí směrem na Hartu.

Frýdlant chce ve spolupráci s osadním výborem Albrechtic stopy udržovat. Záležet ale bude na povětrnostních podmínkách, jestli to umožní.

Foto Město Frýdlant

Štítky Frýdlant, běh na lyžích, Albrechtice, Svazek obcí SMRK, Jiří Stodůlka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlant poprvé připravil lyžařské stopy pro běžkaře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.