Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Co štve Liberečáky na Liberci? Fügnerka, přehrada nebo hrozné silnice

Přes dva tisíce lidí se zapojilo do ankety pořádané městem. A otázka? Jaké jsou největší problémy Liberce. Tipů se sešlo požehnaně, nejvíc ale místní štve to, jak to vypadá na Fügnerce a v jejím okolí. Další vypíchli stav silnic nebo harcovské přehrady. Magistrát sestavil desítku nejhorších problémů a rád by s nimi něco dělal.

„Únorové zastupitelstvo by z problémů vzešlých z ankety mělo vybrat dva, kterým se vedení města bude prioritně věnovat v roce 2017 a jejichž řešení následně představí na dalším veřejném fóru, které proběhne 4. října 2017,“ řekl mluvčí liberecké radnice Jan Král.

Co ještě lidé zmiňovali? Vadí jim stav parků a veřejných prostranství nebo lokalita takzvaného Papírového náměstí, která připomíná spíš pověstná Stínadla. Mezi další náměty patří celkově řešit lokalitu Papírového náměstí, dokončit městský okruh a upravit křižovatky, vystavět nové cyklostezky, více se věnovat romské problematice a zřídit azylový dům pro ženy.

Město se nyní bude vybranými problémy postupně zabývat. „Některé přitom už řeší, což je případ třeba azylového domu pro ženy. Do tří let by měl vzniknout v budově bývalé mateřské školy ve Věkově ulici v Ruprechticích. Město již řeší financování projektu s pomocí evropských dotací,“ dodal Král.

„To, že budou vybrány pro letošní rok dva klíčové problémy, a k nim také přiřazeni odpovědní politici, by mělo vést k tomu, že by Liberečané měli zaznamenat v jejich řešení znatelný posun. Průběžné skládání účtů z naší práce považuji za více než potřebné,“ řekl náměstek primátora pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, Jan Král, silnice, Papírové náměstí, a.s., Jan Korytář, přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co štve Liberečáky na Liberci? Fügnerka, přehrada nebo hrozné silnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.