Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberec čelí exekuci, firmě Real Space má zaplatit 600 tisíc korun

Stotisícový Liberec čelí exekuci. Majitelům firmy Real Space architektům Filipu Horatschkemu a Janu Dudovi má zaplatit 600 tisíc korun za nerealizovaný projekt na výstavbu bytového domu. Exekuce byla zahájena k 26. lednu, pokud město do 30 dnů nezaplatí, hrozí mu obstavení účtů a majetku a nebude například moci ani žádat o dotace. Politici byli zprávou o exekuci zaskočení, informuje dnešní liberecká příloha Mladé fronty Dnes (MfD).

Společnost Real Space plánovala výstavbu bytového domu ve Svojsíkově ulici. Proti záměru se postavili někteří zastupitelé, obyvatelé z okolí proti stavbě sepsali petici. Společnost ale vyhrála se svým projektem v roce 2007 výběrové řízení. Prodej pozemku i jeho zástavbu schválilo zastupitelstvo o rok později. Projekt se ale nerealizoval a skončil u soudu. Soud nařídil, aby město firmě vrátilo zaplacené nájemné 400 tisíc korun. To se však nestalo a v exekuci už se suma zvýšila o polovinu.

"Na poslední radě města jsme se dohodli, že podáme dovolání k Nejvyššímu soudu s tím, že tu částku platit zatím nebudeme," sdělil deníku náměstek primátora Jan Korytář (Změna pro Liberec). "Zjišťujeme, zda náš právník podal dovolání v řádném termínu. A pokud uvidíme, že není žádná možnost, jak exekuci zastavit, tak s největší pravděpodobností bychom tu částku co nejdříve společnosti poslali, abychom neohrozili dotace," dodal.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, exekuce, Mladá fronta DNES, projekt, Jan Duda, Jan Korytář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec čelí exekuci, firmě Real Space má zaplatit 600 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.