Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Jablonci finišují práce na novém obchodním domě Central, stavbu komplikují zloději

V Jablonci nad Nisou finišují práce na novém obchodním domě Central. První zákazníky přivítá na přelomu března a dubna. Na ploše 13 tisíc metrů čtverečních obchodních ploch nabídne Central Jablonec téměř 70 obchodů, k největším bude patřit prodejna Albert. V centru je také 200 krytých parkovacích míst.

Výstavbu nového nákupního centra mezi ulicemi Generála Mrázka a Máchova na místě starého obchodního domu Jabloň, dvou parkovišť a tržnice připravoval Crestyl už od roku 2008. Projekt přibrzdila recese. S ohledem na vývoj na realitním trhu je nakonec projekt co do obchodních ploch zhruba o čtvrtinu menší, než se původně plánovalo. Výstavbě komplexu musela vedle už moderním potřebám nevyhovujícího Jabloně ustoupit také stará tělocvična a dřevěný objekt restaurace Koliba.

Demoliční práce a stavba komplexu výrazně zkomplikovaly život i dopravu v centru města. To by mělo s otevřením Centralu skončit. "Počítáme s tím, že ke dni otevření budeme mít obsazeno téměř 90 procent plochy, což potvrzuje, že takovýto objekt je vhodným doplněním samotného centra Jablonce nad Nisou. Věříme, že unikátností i komplexností své nabídky Central Jablonec výrazně přispěje ke zkvalitnění služeb a tím i života obyvatel města a jeho návštěvníků," doplnil ředitel obchodního centra Aleš Stupka.

Stavbu komplikují opakovnaé nájezdy zlodějů. Na konci prosince tam neznámý zloděj odcizil ovládací panel ke zdvihací plošině. Nyní policisté řeší další případ krádeže. Ve dnech 1. - 3. února navštívil stavbu neznámý zloděj, který si odtud odnesl vrchní kostku lešení. "Jednalo se o čtyři tyče o délce 2,5 metru a dvě bočnice o délce 2 metry. Dále ze zajištěné kóje, která se nachází v přízemí objektu, odcizil bourací kladiva," řekla mlivčí policie Vladimíra Šrýtrová. Pachatel si tak odnesl dvě bourací kladiva v hodnotě 50 tisíc korun. Firmě způsobil neznámý zloděj škodu ve výši 70 tisíc korun.

V obchodním centru nebudou podle něj chybět známé módní značky jako H&M, New Yorker, Gate a Orsay nebo obuv CCC. Své prodejny tam otevřou i Intersport, knihkupectví Kanzelsberger nebo hračkářství Pompo. Chybět nebude lékárna, drogerie, dětský koutek, prodejny kávy a čaje, vín a destilátů, květin, potřeb pro chovatele, směnárna nebo banka. Občerstvení nabídnou návštěvníkům řetězec KFC a Sakura’s se sushi a asijskými specialitami.

Štítky Jablonec nad Nisou, obchodní dům, Albert Česká republika, obchodní centrum, Crestyl, KFC, H&M, Intersport, New Yorker, Orsay

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci finišují práce na novém obchodním domě Central, stavbu komplikují zloději  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.