Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sweet City: znám svou kávu

PR článek

Pokud v Liberci cestujete po Ruprechtické ulici, určitě jste si na jejím konci všimli kavárny a obchodu Sweet City. Možná ale ještě nevíte, co všechno se v domě bývalého učiliště Tatry okolo kávy děje...

Když vstoupíte do rohového domu, přivítá vás usměvavá obsluha a charakteristicky silná vůně kávy. To je dáno jak kavárenským provozem, tak hlavně tím, že hned ve vedlejší části domu se nachází pražírna kávy NORDBEANS - denně tu prý upraží až několik set kilo kávy.

Na kávu z původně lokální pražírny, která čerpá inspiraci z přírody jizerských hor, dnes můžete narazit po celé zemi. „Máme samé skvělé zákazníky“ potvrzuje spolumajitel firmy a zároveň pražič Martin Kozel. „Pomáháme utvářet kávový program v síti Ambiente, v Praze dodáváme do fenomenální Kavárny co hledá jméno, alternativní kavárny Bitcoincoffee nebo do úžasného zahradnictví spojeného s kávou Líbeznicích. Najdete nás i v Brně, Pardubicích a dalších městech, jednoho z  největších zákazníků máme na východě Slovenska v Prešově. Pomalu se rozkoukáváme v Polsku.  Jsme zkrátka  všude tam, kde mají rádi skvěle připravenou výběrovou kávu.“ dodává.

Do Sweet City přitom chodí docela široké spektrum stálých zákazníků od podnikatelů na schůzkách, přes zvědavé teenagery a studenty až po maminky, které si často ke kávě dopřejí i některý z nabízených dortů. Všichni na dvou mlýncích v kavárně mohou vyzkoušet jedinečné kávy - buď ty, které do pražírny právě přijely, nebo takové, které jsou určené výhradně pro specializované zákazníky. Řada ze zákazníků si také chodí nakoupit čerstvě pražená zrnka na doma.

To, že neobvyklé spojení pražírny a kavárny je pro zákazníka velkou výhodou, potvrzuje i Petr Kocourek - barista, který se za prací s výběrovou kávou do Liberce nedávno přistěhoval. „Jako pražírna pomáháme ladit recepty i ostatních kavárnám“ vysvětluje Kocourek, „jedním z našich úkolů je neustále poskytovat zpětnou vazbu. O kávu se proto opravdu hodně staráme. Skvělé je, že na to máme v podstatě ty nejlepší technologie, které na světě jsou“ chválí a ukazuje na stříbrný kávovar Aurelia T3 a vysoký černý mlýnek EK43.

Kromě espressa kávu ve Sweet City připravují také jako filtrovanou prostřednictvím překapávacích metod jako je Aeropress, V60 nebo Chemex. Překapávače a další vybavení si zároveň zákazníci mohou také koupit. V nabídce ale najdou také espresso kávovary a mlýnky. A když si nejsou jistí, mohou se zúčastnit některého z kurzů domácí přípravy kávy. Na ty prý často docházejí zákazníci, kteří si navykli kupovat čerstvě praženou kávu do své kanceláře a ve volném čase si chtějí udělat radost.

Okolo kavárny a obchodu se toho vůbec děje docela hodně. Pravidelně organizuje řízené ochutnávky kávy  (tzv. cuppingy), ten nejbližší se chystá na sobotu 11. 2. od 11 hodin. Místní head barista Ondra Hajdík se připravuje na prestižní soutěž Barista roku 2017 (držet mu palce můžete mezi 11. - 12. březnem). A pokud po Liberci nebo okolí potkáte auto s velkým nápisem Znám Svou Kávu, možná zrovna veze čerstvá zrnka k vám kanceláře nebo do oblíbené kavárny.

Provozovatelé zmiňovali i připravovaný projekt, který ještě prohloubí propojení pražírny a kavárny - doufají, že se o něm bude hodně mluvit. Další část týmu zase na konci února vyráží do zpracovatelských závodů v Keni, aby vybrala kávy z čerstvých sklizní na léto. S největší pravděpodobností je jako první ochutnají zase zákazníci ve Sweet City...   

Štítky káva, kavárna, dům, Liberec, Tatra Trucks, Petr Kocourek, Praha, Jizerské hory, Slovensko, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sweet City: znám svou kávu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.