Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Aktuálně: Hladiny řek stoupají, silný vítr láme stromy

Podle meteorologů hrozí v sobotu kvůli oteplování a vydatnému dešti záplavy. Přes den má být až 14 stupňů, na horách do devíti stupňů. Pro Liberecký kraj a Děčínsko má platit povodňová pohotovost po celý den, kromě toho má od poledne foukat silný vítr. V nárazech může na hřebenech dosahovat až 120 kilometrů v hodině.

On-line 

Sobota

20:00 Hladina řeky Ploučnice stále klesá

13:36 Na první povodňový stav vystoupala hladina Jizery v Jablonci nad Jizerou.

12:00 Další následek silného větru řešili hrádečtí hasiči v pátek večer, kdy vyjeli na pokyn Krajského operačního a informačního střediskake zprůjezdnění silnice mezi Horním Sedlem a Rynolticemi. Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že přes silnici leží strom, který jednotka odstranila mimo komunikaci a za několik minut se vrátila zpět na základnu.

11:00 Byl vyhlášen první provodňový stupeň na řece Ještědka

10:45 Hodinu před polednem hlásí první povodňový stupeň Ploučnice v Mimoni a Stráži pod Ralskem a Jizera v Železném Brodě. Stále stoupá také Libuňka v Pelešanech-

9:01 První povodňový stupeň platí po dnešní noci na Panenském potoce v Pertolticích a Jizeře v Železném Brodě. Až na druhý stupeň se hladina vyšplhala na řece Libuňka v Pelešanech. V korytě bylo 250 centimetrů vody.

8:50 V Jílové na Děčínsku se porouchala kanalizace a přívalový déšť podle dopravního webu policie zaplavil Teplickou ulici. Silnice je průjezdná, podle policie je zde ale riziko akvaplaningu. Na místě jsou hasiči.

Pátek

14:20 Hasiči zasahovali převážně na Semilsku u popadaných stromů. Před jednou hodinou ranní byli voláni do Dolních Míseček, kde spadl strom napříč komunikací. Později se stejná situace opakovala na silnici I/10 v Harrachově, o hodinu déle vyráželi rozřezat strom za tamním autobusovým nádražím. Po druhé hodině ranní se museli chopit motorových pil také hasiči na Jablonecku, odstraňovali strom v Jílovém u Držkova a části obce Těpeře. K ránu museli opět zasahovat hasiči na Semilsku, jeli do Záhoří, Roprachtic a Horní Tříče u Vysokého nad Jizerou.

S využitím ČTK

Štítky strom, vichřice, silnice, okres Děčín, Liberecký kraj, Jizera, Ploučnice, Jablonec nad Jizerou, Železný Brod, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aktuálně: Hladiny řek stoupají, silný vítr láme stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.