Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Anketa: Poraďte, jak využít opuštěný Liebiegův palác

Po přestěhování galerie do zrekonstruovaných městských lázní zůstává Liebiegův palác prázdný. Vedení města proto zve na zítřejší veřejnou debatu širokou veřejnost, která má poradit, co dál s opuštěnými prostory. Diskuze začíná 5. června v 17:00 v zasedací místnosti liberecké radnice.

„Byli bychom rádi, kdyby po rekonstrukci zůstal palác veřejnou budovou a dál sloužil občanům Liberce,“ zdůraznila již dříve primátorka Martina Rosenbergová, která před časem přišla s nápadem proměnit budovu ve spolkový dům. „O osudu budovy bude ale rozhodovat až nová politická reprezentace, která vzejde z podzimních komunálních voleb. Věřím, že se jí podaří ve spolupráci s památkáři najít jak zajímavé využití paláce, tak i peníze, potřebné na jeho opravu,“ doplnila.

Město převzalo po přestěhování galerie do Lázní značně zchátralou budovu do svého majetku. Nechalo opravit světlíky, kterými zatékalo, a vyčistit zahrady. Galerie dostala nové zabezpečení včetně fotopastí, a celý prostor kontrolují i citlivá protipožární čidla.

Vedení města má od Liberečanů desítky podnětů, které odevzdali při dnu otevřených dveří před dvěma týdny. Většinu z nich vám nyní nabízíme v naší anketě. Poraďte, jak využít opuštěný Liebiegův palác?

Jak využít opuštěný Liebiegův palác?

Celkem hlasovalo130 čtenářů

Štítky palác, radnice, galerie, Martina Rosenbergová, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zora Machartova

Domnívám se, že prostor bývalé galerie by byl ideálním místem pro jedno z oddělení KNL. A to konkrétně pro oddělení psychiatrie. Pacienti by získali důstojné místo k nivelizaci jejich zdravotního stavu. Liberecká psychiatrie v současných podmínkách nedisponuje dostatečným zázemím, minimálně týkajících se prostoru pro lůžkové zázemí, bezprostřední přírodní okolí budov a zázemí pro personál. Toto oddělení vykazuje vysokou úroveň, špičkový přístup všech zaměstnanců a vizi, jak lidem pomoci při řešení jejich akutního stavu. Hospitalizovaní pacienti potřebují maximálně možný, chráněný prostor, kde by mohli srovnat svou mysl. K tomu, bez diskuze, patří důstojné zázemí, kterým v danou chvíli liberecká psychiatri nedisponuje. Dokáži si představit liberecké "Mezi ploty" v malebném parku, který k této budově náleží. Fenomén duševního onemocnění je součástí naší společnosti a týká se nás všech.

Čtvrtek, 5. června 2014, 22:45Odpovědět

Anketa: Poraďte, jak využít opuštěný Liebiegův palác  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.