Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Benefice pro zvířata se blíží, přijďte a pomozte

Blíží se akce Pomáháme zvířatům, kterou pořádá Liberecká drbna spolu s Plazou. Těšíte se tak jako já? Přijďte, užijete si zábavu, poučíte se a ještě budete mít možnost pomoci zvířatům z množíren, o která se starají v o. s. Šance zvířatům. Sejdeme se ve středu 21. ledna od 15 hodin v Plaze!

Přečtěte si, na co se můžete těšit v odpoledním programu. Setkáte se s chovateli, cvičiteli a majiteli různých zvířat, budete mít možnost popovídat si s odborníky z různých „zvířecích“ oborů a především si koupit něco pěkného pro svého mazlíka v benefičním bazaru.

Vystoupení na pódiu

Hlavní část programu se bude odehrávat na pódiu, které navíc obklopí stánky jednotlivých organizací nebo účinkujících. Dogdancingové sestavy představí dvojice Lucka Šimerová s fenkou border colie Rebekou. Výcvikář Pavel Thiel zase ukáže, jak je dobré mít vycvičeného psa a vůbec nezáleží na tom, jestli jde o velké plemeno nebo malého psíka do ruky. Navíc přijede i se svým psím šampionem Justinem a spolu se ženou všem návštěvníkům představí, jak se předvádí psi na výstavách.

Ve psím světě zůstaneme také společně s Jiřím Pikešem a jeho vodícím psem Endym. Endy ukáže, jak dokáže v běžném světě provádět svého nevidomého pána a že je jeho platným pomocníkem.

Dalším psím tematickým účinkujícím bude Monika Hartlová, majitelka wellnes psího salonu. Předvede, jak může po jejím zásahu pejsek pěkně prokouknout a vysvětlí, že péče nejenom o srst, není žádnou zhýčkaností, ale zdravotně velmi prospěšným úkonem. Navíc se budete moci Moniky po celou dobu akce zeptat na cokoli ohledně péče o zvíře, ať již o jeho srst, drápky, uši a je připravena i poradit třeba s péčí o tlapky právě teď v zimě.

Zeptejte se veterináře

S radami přijde také veterinární lékař Vladimír Jurek, specialista v oboru lékařství zoo zvířat, ptáků, plazů a koní se zaměřením na veterinární chirurgii a stomatologii. Zajímá vás něco z péče o zvířata, chcete poradit s problémem nebo třeba zjistit, co je potřeba před tím, než se svým čtyřnohým parťákem vyjedete do ciziny? Tak třeba na tyto otázky vám veterinář odpoví.

Mnohé vám odhalí a zodpoví také Ivana Hancvenclová z Centra pro zvířata v nouzi Archa, působícího při Zoo Liberec. Tato dáma se stará o divoká zvířata, která se dostala do nesnází. V záchranné stanici najdete srnky, ježky, ptáky a letos i jelena. Na naší akci pohovoří o svých svěřencích a názorně předvede, že odchytit divoké poraněné zvíře není zase tak úplně jednoduché.

Představí se i chráněné dílny sdružení Tulipan, kde začali šít oblečky pro psy a ušijí model na míru každému zvířeti. Aby byla ještě větší zábava, můžou si návštěvníci v rámci akce zasoutěžit s prodejnami Pet Centrum a těšit se na pěkné ceny.

Už jste viděli králíka medvíka?

A připraveno je velké překvapení pro malé návštěvníky. Mohou se seznámit s teddy králíky, chlupatými mazlíčky zvláštního plemene, které jsou ideálním společníkem pro každé rodiny. Přiveze je chovatelka Anna Duffková, která se svými svěřenci pravidelně přiváží ocenění z různých výstav.

Pokud ale raději chcete něco většího, potkáte se v obchodním centru se skutečným koněm. Klisna Perla je koněm plemene Slezský norik, která je díky dokonalému exteriéru v genové rezervě českých plemen. Přiveze ji jezdkyně Adéla Králová, která se ve své stáji mimo jiné stará i o koně, kteří se ocitli v nouzi.

Po celou dobu konání akce „Pomáháme zvířatům“ bude také bazar potřeb pro zvířata. Koupit si na něm můžete cokoli za symbolické ceny a získané peníze půjdou ve prospěch občanského sdružení Šance zvířatům.

Napsala redakce

Štítky Drbna.cz, veterinární lékař, pes, Zoologická zahrada Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benefice pro zvířata se blíží, přijďte a pomozte  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.