Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Běžkaři v Jizerských horách dnes měli poprvé upravenou stopu

Z upravené stopy na lyžařské magistrále se dnes mohli poprvé v sezoně těšit běžkaři v Jizerských horách. Podmínky jsou ale zatím vhodné spíše pro starší lyže. V horách je po nočním sněžení do deseti centimetrů sněhu, řekla Jana Lhotová z Jizerské o.p.s. Společnost se stará o úpravu tratí.

"Zkoušeli jsme stopu upravit. Zatím mohl vyjet jen skútr," uvedla Lhotová. Jedním z prvních běžkařů na magistrále byla tradičně bývalá reprezentantka v běhu na lyžích Zuzana Kocumová. "Dá se to projet, ale je to na starší lyže," uvedla. Lepší podmínky pro příznivce běžek jsou ve vyšších polohách hor. Podle odhadu Kocumové se dnes ve stopě pohybovaly desítky lidí.

V Jizerských horách je kolem 180 kilometrů tratí pro běžkaře. Letos přibyly dvě nové cesty u Bedřichova, a to Harcovský hřeben a U Hašlerky. Dohromady mají 3,5 kilometru a jejich vybudování stálo Lesy ČR osm milionů korun.

Příznivci sjezdového lyžování si zatím na začátek sezony v Jizerských horách musí počkat. V kraji je v provozu zatím jediná sjezdovka na Ještědu dlouhá 400 metrů.

Napsala ČTK a Michael Daněk

Štítky běh na lyžích, Jizerské hory, Zuzana Kocumová, Lesy České republiky, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžkaři v Jizerských horách dnes měli poprvé upravenou stopu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.