Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čepice neschovávejte, má se vrátit sněžení a teploty kolem nuly

Několikadenní zimní vložku si na nás připravila příroda. Podle aktuálních prognóz meteorologů začne v pondělí na horách sněžit, teploty se budou ve vyšších polohách držet kolem nuly a místy můžou napadnout až dvě desítky centimetrů sněhu. Na Velikonoce se má ale jarní počasí opět vrátit.

Pondělí má být podle meteorologů nejteplejším dnem z první poloviny týdne. Rtuť teploměru může atakovat až 12 stupňů Celsia. „Bude zataženo, zpočátku déšť, nad tisíc metrů nad mořem srážky sněhové. Večer očekáváme sněhové přeháňky od 600 metrů nad mořem,“ popsal Radek Tomšů z Českého hydrometeorologického ústavu.

Studený vzduch ze severu bude nad Českou republiku proudit také v úterý, kdy očekáváme další ochlazení. „V noci bude sněžit v nadmořské výšce nad 400 metrů. V Jizerských horách může napadnout až 20 centimetrů nového sněhu,“ dodal Radek Tomšů. Pozor by si měli dávat také řidiči, v horských oblastech je dost pravděpodobná námraza na silnicích. Teploty mají klesnout až tři stupně pod bod mrazu. Obdobné počasí by mělo panovat na Liberecku i ve středu.

Štítky Velikonoce, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čepice neschovávejte, má se vrátit sněžení a teploty kolem nuly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.