Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dětí je hodně. Město zvyšuje kapacity škol a školek

Přibývající počet dětí ve školkách a školách nutí město urychleně reagovat. V některých školách a školkách se tak zvyšuje kapacita. Díky tomu třeba příští rok půjde do největší liberecké základky Dobiášova přes sedm set dětí.

 

Do škol a školek totiž míří silné ročníky a místa ve školkách se shánějí velmi těžko. Od ledna se kvůli tomu zvýší počet míst ve školce při ZŠ Barvířská. Zatímco dosud tam chodí 50 dětí, od příštího roku to bude o šest víc.

Podle údajů města by už od příštího roku mělo dětí mírně ubývat, nebo jich být přibližně stejně. I tak je ale dlouhodobě míst především pro předškoláky málo. „Odbor školství a kultury dál hledá možnosti, jak kapacitu předškolních zařízení navýšit. Na počet dětí totiž mají vliv i další, předem nezjistitelné faktory, jako například migrace obyvatel,“ podotkl mluvčí libereckého magistrátu Jan Král.

Přečtěte si: Ruprechtická škola bude po pár letech opět samostatná

Dvě třídy pro předškoláky vzniknou také při základce Broumovská. Od září 2014 tam začne docházet 48 malých dětí. „Město tím chce předejít případnému nedostatku míst v mateřských školách v následujících letech,“ doplnil Král.

Největší liberecká základka, ZŠ Dobiášova, navýší kapacitu už na 708 dětí. Dosud to bylo 680, ale skutečný počet byl vyšší. Jedna třída dětí totiž patřila pod jinou školu, nyní město navýšilo kapacitu oficiálně.

A více dětí se vejde i do školní družiny ZŠ Kaplického, kde se kapacita navýší z 60 na 74 dětí. „Zájem rodičů o umístění žáků převyšuje současnou kapacitu a škola nebyla schopna uspokojit žádosti rodičů o zařazení žáků do školní družiny,“ vysvětlil Král.

Autoři

Štítky liberec, škola, děti, kapacita, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětí je hodně. Město zvyšuje kapacity škol a školek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.