Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Díky dotacím dostanou dobrovolní hasiči auto i novou výbavu

Dobrovolní hasiči z Liberce se můžou těšit na novou výbavu a automobil. Liberec před nedávnem získal z Fondu požární ochrany Libereckého kraje skoro 700 tisíc korun. Dalších 25 tisíc korun obdržela radnice na udržení akceschopnosti hasičských jednotek v následujícím období. Jak s penězi vedení města naloží?

Nový dopravní automobil dostanou dobrovolní hasiči s Růžodolu. Dotace od Libereckého kraje ve výši 450 tisíc korun ale pokryje jen polovinu nákladů na jeho pořízení. Podíl města zaplatí různé odbory magistrátu. Nový automobil nahradí již dosluhující Avii, která má v technickém průkazu rok výroby 1982.

„Dotace nám umožní pokračovat v obnově vozového parku této kategorie a případně pořídit další vybavení pro jednotky hasičů,“ uvedl vedoucí oddělení krizového řízení libereckého magistrátu Lubomír Popp.

Rovných 180 000 z dotace a 120 000 korun z vlastního rozpočtu použije město na opravu cisternových automobilových stříkaček pro dobrovolné hasiče z Vesce a Karlinek. Jedná se o 25 let stará vozidla, která bez opravy již neprojdou technickou kontrolou.

Pro hasiče z Machnína, Vratislavic, Krásné Studánky a Pilínkova pořídí město z dotace potřebné vybavení, jako jsou například pádla a helmy na raft, kalové čerpadlo, norná stěna, holínky, řetězy na motorovou pilu, nebo obleky pro potápěče.

Štítky dobrovolní hasiči, dotace, Liberec, Liberecký kraj, Avia Motors, Růžodol, Vesce, Liberec XVIII-Karlinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky dotacím dostanou dobrovolní hasiči auto i novou výbavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.