Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Diváci tleskali kreacím studentů i psím modelům

Vtipné oboustranné kabáty, elegantní klobouky, šaty v tělových barvách a další modely představili studenti libereckých oděvních škol na přehlídce ve Foru. Ve středu prezentovali své modely nejenom oni, ale i zvířata. Podívejte se i vy na fotkách.

Rozverná pyžámka, oboustranné kabáty a elegantní šaty připravili na přehlídku studenti 2. a 3. ročníku Střední průmyslové školy textilní v Liberci. „Všechny modely tvoříme v rámci kroužku. Pokaždé to funguje tak, že jeden z nás něco vymyslí, nakreslí a navrhne a pak posoudí učitelé, jestli to stojí za zpracování. Všechno, co jsme předvedli, vzniklo právě tak,“ vysvětlil František Lutovský, který studuje ve třeťáku. 

Některé z modelů předvedla jeho spolužačka Kristýna Lupínková. „V rámci kroužku ve škole nás učí také, jak máme modely předvádět, naučíme se upravovat vlasy, nalíčit se. Zezačátku mám vždy trochu trému, ale jen co vstoupím na molo, za chvilku to ze mne spadne a je to fajn,“ popsala Kristýna.

Modely studentů textilní školy, které viděli návštěvníci přehlídky, mladí kreativci předváděli na soutěži Doteky módy 2014 v Prostějově. Také oděvy od studentů z další školy se objevily na prostějovské akci. V dalším bloku totiž prezentovali své výtvory budoucí návrháři ze Střední školy uměleckořemeslné a oděvní v Kateřinkách. Kolekci klobouků navrhla Lucie Čižmárová a sklidila potlesk. Doslova v kreativní akci viděli diváci studenty v další části show, kdy na molu předvedli, co všechno lze stvořit prostým stříháním a zapojením fantazie, ze starých triček. Druhou kolekci kateřinské školy vytvořil Lukáš Ulver, jehož šaty získaly 1. místo ve finálovém večeru již zmíněné soutěže Doteky módy 2014. Kolekce Red carpet moment je určena hlavně pro významné události, je plná noblesy, extravagance a smyslnosti.

Třetí prezentaci oděvů pak měli přichystanou studenti Technické univerzity v Liberci. Vsadili hlavně na eleganci, jednoduchost a tělové barvy. „Všechny modely jsou takové jednoduché a ukazují hlavně příjemné materiály. Líbí se mi, co studenti našich škol dělají. Škoda, že svoje práce neprezentují častěji,“ shrnula přehlídku studentských prací jedna z návštěvnic, Hana Strnadová.
Poslední část přehlídky patřila netradičním předvádějícím, psům. Ti byli z aplaudujícího davu poněkud v rozpacích a z nervozity malinko okolí zamořili nečekanými plyny, ale svou „práci“ modelů zvládli na jedničku. Představili psí oblečky, které vznikly v chráněných dílnách sdružení Tulipan. Právě v rámci Týdne s Tulipanem se celá módní show konala.

Štítky oblečení, František Lutovský, Liberec, Technická univerzita v Liberci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diváci tleskali kreacím studentů i psím modelům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.