Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dny evropského dědictví v Liberci jsou za dveřmi

Také v letošním roce se mohou Liberečané a návštěvníci města těšit na doslova nabitý program Dnů evropského dědictví. Letošní ročník, který se v Liberci koná v sobotu 13. září a v partnerském městě Žitava o den později v neděli 14. září, nabídne na Liberecku a v Žitavě padesátku památek.

„Bude připravený bohatý doprovodný program v podobě například historických vozidel, a proto věřím, že město opět navštíví mnoho turistů,“ doplnil Jiří Rutkovský, náměstek primátorky zodpovědný za cestovní ruch.

Lidé si tak letos budou moci v Liberci zdarma prohlédnout Kavárnu Pošta, Oblastní galerii Liberec v Lázních, Kino Varšava, věž kasáren na Štefánikově náměstí, Střední odbornou školu a gymnázium Na Bojišti a mnoho dalších objektů, například radnici, Liebiegovu vilu, liberecké podzemí, Severočeské muzeum v Liberci, Divadlo F. X. Šaldy, Libereckou výšinu, zrekonstruovaný salonek na Ještědu, věž Kulturního a společenského centra Lidové sady, Strossovu vilu, Valdštejnské domky nebo také Kostel Nalezení sv. Kříže.

Objekty budou otevřené zpravidla od 9.00 do 17.00 hodin. Správci či vlastníci mnohých z nich připravili bohatý doprovodný program. Bližší informace o akci a o doprovodném programu objektů je možné nalézt na webových stránkách www.liberec.cz/ehd a www.visitliberec.eu.

Na Den otevřených památek do Žitavy v neděli 14. září vypraví město Liberec zdarma dva autobusy, a to v 9.15 a v 16.00 hodin. Oba autobusy vyjíždí z náměstí Dr. E. Beneše ze zastávky MHD. Pro tuto cestu je nutné si předem zarezervovat účast na info@visitliberec.eu od 1. 9. do 12. 9. do 14.00 hodin. Každý účastník bude mít možnost zúčastnit se v Žitavě předem připraveného programu.

Štítky Liberec, Dny evropského dědictví, Žitava, Liberecký kraj, Kino Varšava, Severočeské muzeum v Liberci, Den otevřených památek, Ještěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dny evropského dědictví v Liberci jsou za dveřmi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.