Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dobré zprávy. Cena tepla zůstává v Liberci stejná

Za teplo si v příštím roce nepřiplatíme. Liberecká teplárna začátkem tohoto týdne informovala o cenách na rok 2014. Ty zůstanou stejné, jako v letošním roce. Cenu tepla se podařilo zachovat díky úsporným opatřením a rezervám z minulých let. Za uplynulé období navíc každá domácnost ušetří několik stokorun.

Úspěšné dokončení projektu Františkov umožní teplárně vrátit zákazníkům více než pět miliónů korun. Každá domácnost tak ušetří za letošní rok přes tři sta korun. Změna systému zásobování teplem na sídlišti Františkov přinesla zkrácení parních rozvodů a snížení ztrát téměř o třetinu.

“Rozšíření výroby elektřiny nám umožnilo snížit cenu tepla pro stávající rok tak, jak jsme avizovali ještě před zahájením projektu Revitalizace,“ upřesnil místopředseda představenstva teplárny Tomáš Balcar. Snížení ceny bude zohledněno v ročním vyúčtování ceny tepla.

Františkov dnes vytápí převážně teplo, které vznikne při výrobě elektřiny v kogenerační jednotce. Přebytečné teplo se průběžně ukládá do akumulační nádrže, která dodává teplo v době, kdy není kogenerační jednotka v provozu. Dalším přínosem, který teplárně umožnil zlevnit zákazníkům, byla dotace na uskutečnění projektu Františkov. Teplárně se podařilo na vybudování nové kotelny a rekonstrukci horkovodních rozvodů získat 27 miliónů korun z celkových téměř 90 miliónů korun.

Štítky teplo, Liberec, Františkov (Velké Kunětice), projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobré zprávy. Cena tepla zůstává v Liberci stejná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.