Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dokument Šmejdi chce město promítat seniorům

Tři promítání filmu Šmejdi v pečovatelských domech pro seniory si na příští týden připravilo vedení města. Dokument Silvie Dymákové by měl seniorům ukázat nekalé praktiky pochybných prodejců při předváděcích akcích. Čtvrtá projekce je naplánována pro širokou veřejnost v liberecké knihovně.

Promítání je naplánováno na pondělí 16. září v pečovatelském domě v ulici Burianova od dvou hodin odpoledne, v úterý 17. září rovněž od dvou hodin v pečovatelském domě na Borovém vrchu a o den později ve stejný čas v domově důchodců v Krejčího ulici.

K tomu Městská policie Liberec a Komunitní středisko Kontakt Liberec připravily také promítání filmu Šmejdi pro veřejnost. Bude se konat 9. října od dvou hodin odpoledne v Krajské vědecké knihovně Liberec.  Další projekce chystá Kontakt pro liberecké kluby seniorů. Snímek bude na preventivních akcích pro seniory používat také Městská policie Liberec.

„Naší policii se podařilo získat film do vlastnictví. Proto jsme si řekli, že vedle petice proti šmejdům, kterou podepsalo na radnici téměř 400 lidí, budeme naše seniory varovat také promítáním tohoto snímku. Doufám, že tak přispějeme k tomu, že podvodným obchodníkům v budoucnu nenaletí tolik lidí jako dřív. Tento způsob nátlakových akcí, jejichž cílem je oškubat seniory, kteří se zpravidla nedokáží už tolik bránit, považuji za nechutný,“ dodala primátorka Martina Rosenbergová.

Štítky Liberec, Šmejdi, film, dům, Silvie Dymáková, knihovna, Martina Rosenbergová, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dokument Šmejdi chce město promítat seniorům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.