Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Druhé ano si řekli manželé Svobodovi po padesáti letech

Své druhé společné ano si v sobotu 21. září v obřadní síni liberecké radnice řekli manželé Svobodovi z Liberce, kteří jsou spolu už jubilejních padesát let. Poprvé se viděli na zábavě, ale blíže se seznámili až na čajích v Jilemnici.

Blanka Kašťáková tehdy pracovala jako dětská sestra v kojeneckém ústavu v Jilemnici, zatímco pan Svoboda byl strojvedoucím v Liberci. Do manželství vstoupili 27. 9. 1963 na Staroměstské radnici v Praze a následně spolu začali žít v Liberci.

Paní Svobodová ráda vaří, zahrádkaří a odreagovává se u ručních prací, zatímco pan Svoboda je kutilem a rád sleduje sport. Společnou zábavou manželů je chalupa ve Vysokém nad Jizerou.

Jak poznamenal oddávající Ladislav Dušek, jejich dlouholeté soužití je hodné obdivu, protože štěstí oslavit zlatou svatbu má jen hrstka párů. A recept na šťastné manželství? Ten v tomto případě ani nebyl třeba, což bylo na emotivním obřadu za přítomnosti dětí a vnuků dobře vidět.

Napsal Jan Vrabec

Štítky manželé, Liberec, Jilemnice, Ladislav Dušek, Praha, Staroměstská radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhé ano si řekli manželé Svobodovi po padesáti letech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.