Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Druhé Vánoce zažilo na radnici pětadvacet dětí

Pětadvacet dětí zažilo ve středu druhé Vánoce. Vedení města totiž rozdělovalo dárky, o které si děti napsaly na strom splněných přání koncem loňského roku. A co si děti přály? Tablety, hasičská auta, stavebnice, hračky, ale také třeba křečka. Na stromu přání se sešlo dohromady 185 lístečků dětí a dospělých, ze kterých vedení města vylosovalo více než dvě desítky šťastlivců.

„Strom přání je jednou z nejmilejších akcí roku. Přání dětem i dospělým plníme rádi. Bohužel, není v našich silách všechna splnit,“ řekla primátorka města Liberce Martina Rosenbergová. Dárky dětem předávala spolu se svým náměstkem Kamilem Janem Svobodou.

Vedle hraček si děti nejčastěji psaly o tablet, mobil nebo jinou elektroniku. Často si přály také stavebnici lego. Mezi splněnými přáníčky byla i koloběžka nebo chlupatá hračka Furby, a radost udělal dětem i křeček. Ten hned na radnici dostal od dětí jméno – Máša. „Hračku Furby znám z televize. Jsem ráda, že jsem ji dnes dostala,“ svěřila se pětiletá Zuzanka z Liberce.

Město rozdávalo dárky v rámci Stromu přání už osmým rokem. Akce má přinést radost těm dětem, jejichž rodiče třeba nemají dost peněz na to, aby svým ratolestem přání splnili. Každý rok bývá Strom přání na nádvoří radnice ověšen větším množstvím lístků. Vloni se na strom vešlo přes 320 přání, což byl zatím rekordní počet. Tento rok stály radnici dárky zhruba 21 tisíc korun.

Mezi přáníčky se objevilo například přání mít tatínka nebo dovolená u moře, ale také třeba, aby všichni lidé strávili hezké Vánoce se svou rodinou a aby se měly lépe děti v Africe.

Napsala Zuzana Minstrová

Štítky radnice, Vánoce, strom, hračka, Liberec, Martina Rosenbergová, Kamil Jan Svoboda, Lego, Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhé Vánoce zažilo na radnici pětadvacet dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.