Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvě školy v Hrádku se dočkají rekonstrukce

Mateřská školka ve Václavicích a obě budovy základní školy T. G. Masaryka v Hrádku nad Nisou se brzy dočkají výrazné rekonstrukce. Všechny tři budovy nechá město zateplit. Na opravu získal Hrádek nad Nisou dotaci 15 milionů korun. Kompletně dokončeno má být až v příštím roce.

V mateřské školce ve Václavicích se dočkají nových oken, dveří a zateplení fasády, stropu a střechy. S rekonstrukcí obou objektů se začalo už o prázdninách, kdy nejsou děti ve škole. Oprava hrádecké základní školy se ale protáhne až do příštího roku. 

V téměř devadesát let staré škole T. G. Masaryka během letošního roku proběhne výměna oken, zateplení fasády a půdy. Díky rekonstrukci by v budoucnosti nemuselo docházet k pravidelnému zaplavování suterénu, který by měl být odizolován od dešťové vody.

V příštím roce dělníci dokončí rekonstrukci přístavby, kde jsou v současnosti učebny prvního stupně nebo třeba jídelna. Přístavba byla dokončena v roce 1982 a od té doby nebyla výrazně rekonstruována. V příštím roce ji specializovaná firma zateplí. Počítá se i s výměnou oken a venkovních dveří. Z vlastního rozpočtu město nechá opravit i elektroinstalaci budovy.

Štítky hrádek, Václavice, škola, rekonstrukce, Hrádek nad Nisou, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě školy v Hrádku se dočkají rekonstrukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.