Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Frýdlantský les Střelnice čekají letos velké změny

Frýdlanťáci se můžou těšit na nové místo pro odpočinek a vycházky. V Bělíkově ulici totiž vyrůstá lesopark Střelnice, který by měl nabídnout příjemnější trávení volného času lidem z nedalekého sídliště, ale také školkám i školám. Zásadní změnou bude podložení cest kameninou.

„Příměstský les Střelnice u Frýdlantu se už letos dočká podoby lesoparku, v němž bude prostor pro drobné herní prvky pro děti. Milovníci jízdy na kole ocení krátkou dětskou cyklostezku, pohodlnější povahy pak lavičky a větší altán, který vyroste v prostoru bývalé střelnice. Umožní posezení i za méně příznivého počasí,“ říká Otto Kučera z lesní správy Frýdlant, která má projekt na starost.

Proměna lesoparku probíhá už od předloňského roku, kdy lesní správa odstranila některé stromy. Projekt počítá do budoucna například také s bludištěm, které by mělo vyrůst na jednom z palouků.

Střelnice není jediným plánovaným projektem podobného typu ve Frýdlantě. Pro nejmenší je plánována krátká naučná stezka pojmenovaná „Než půjdeš do lesa,“ která vyroste v areálu mateřské školky do konce letošního roku.

„Jejím cílem je přiblížit život v přírodě právě malým dětem z mateřských škol a prvního stupně základních škol a vhodnou formou v nich probudit pozitivní zájem o přírodu,“ uzavírá vedoucí investičního oddělení Frýdlantu Zdena Ubiasová.

Štítky střelnice, les, Frýdlant, projekt, Oton Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frýdlantský les Střelnice čekají letos velké změny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.