Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči mají v Liberci nové moderní operační středisko

Stavba nového moderního a multifunkčního zázemí pro hasiče v Šumavské ulici v Liberci je u konce. Budova za 65 milionů pojme nejen hasičskou techniku, ale také nové operační středisko. Díky tomu do dvou let ukončí činnost střediska v České Lípě, Jablonci a Semilech a všechny výjezdy v celém kraji budou řízeny z Liberce.

„Otevření nové víceúčelové budovy s moderním krajským operačním a informačním střediskem nám zkrátka umožní rychle a přehledně zvládat i rozsáhlé mimořádné události," popsal ředitel krajského hasičského sboru Roman Hlinovský.

Stavba nové haly odstartovala v srpnu roku 2012. „Tomu předcházelo zbourání starých garáží, které nahradila těsně před koncem roku 2013 nová 2,5 podlažní budova,“ dodala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Přízemí budovy bude hasičům sloužit jako dílna a garáž. O patro výš je zřízeno operační a informační středisko a telefonní centrum tísňového volání 112. Nové technologie umožní v rámci operačního řízení vzájemné sdílení dat složek integrovaného záchranného systému. Tím odpadne potřeba různých doplňujících telefonátů.

„Tato schopnost umožní například první složce IZS na místě mimořádné události dopřesnit polohu pouhým stiskem tlačítka ve vozidle,“ doplnila Zdenka Štrauchová.

Štítky Liberec, Česká Lípa, Semily, Jablonec, Roman Hlinovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči mají v Liberci nové moderní operační středisko  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.