Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hasiči provětrali v náročných podmínkách pásové vozidlo

Devětadvacet uvězněných osob na horské chatě, z toho dvacet zraněných. Všechny přítomné ohrožuje požár, který způsobila zapálená svíčka. Přesně takový byl námět úterního cvičení na chatě Světlanka v Rokytnici nad Jizerou. Toho se zúčastnilo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů a horská služba.

Chata Světlanka je v zimním období nedostupná pro požární techniku a není možné k ní dopravit vodu běžným způsobem. Dalším cílem tak bylo prověřit možnost zásobování vodou z hydrantového zasněžovacího systému místního lyžařského areálu. „Protože v tomto systému je větší tlak, než jsou schopny zvládnout požární hadice a armatury, bylo nutné použít vyrovnávací přenosnou nádrž a přenosná čerpadla. Toto se podařilo," přiblížil zpracovatel cvičení Pavel Štěpánek, velitel požární stanice Jilemnice.

Hasiči si na pomoc vzali i obojživelné pásové vozidlo Hägglunds, které nahradilo sněžnou rolbu. Právě rolby by v případě ostré události zabezpečovaly dopravu hasičů k místu události. Ostatně, jak to na místě vypadalo, můžete vidět na fotografiích.

Štítky Rokytnice nad Jizerou, Pavel Štěpánek, Jilemnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči provětrali v náročných podmínkách pásové vozidlo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.