Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči z Dolního Sedla mají novou techniku. Avii nahradilo Iveco

Předčasnou vánoční nadílku dostali 20. prosince dobrovolní hasiči z Dolního Sedla. V jejich zbrojnici nahradilo starou Avii nové Iveco. V rámci projektu vznikl v Hrádku také nový protipovodňový sklad integrovaného záchranného systému včetně stanových hal pro jeho rozšíření.

„Koncem roku končí společný přeshraniční projekt měst Hrádek nad Nisou a Zittau ,,Protipovodňová ochrana a odstranění povodňových škod Hrádek n.N. – Žizava, který přispěl k bezpečnosti obyvatel především vybudováním dvou protipovodňových skladů v obou partnerských městech,“ uvedla manažerka projektu Hedvika Zimmermannová.

Technické vybavení skladu doplnily z projektu i elektrocentrály a vysokozdvižný vozík. Potřebu těchto věcí ukázaly povodně 2010, stejně tak jako potřebu stanových hal pro příjem a výdej humanitární pomoci a technického zázemí, které budou stavěny vedle skladu.

Už v minulosti v rámci tohoto projektu pořídili v Hrádku kamery sledující hladinu řeky Nisy, na které byly v minulých dnech dokončeny rozsáhlé úpravy koryta .

Celkové náklady obou partnerů tvoří v rámci projektu  „Protipovodňová ochrana a odstranění povodňových škod Hrádek n.N. – Zittau“ částku téměř půl milionu eur.

Štítky Iveco, projekt, Dolní Sedlo, Hrádek nad Nisou, Žitava, Lužická Nisa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči z Dolního Sedla mají novou techniku. Avii nahradilo Iveco  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.