Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hodiny terminálu na Fügnerce se po opravě znovu rozběhly

Od ledna nefungovaly hodiny terminálu městské dopravy ve Fügnerově ulici v Liberci. I když mohlo být dávno hotovo, dopravní podnik opravu spojil se začátkem výluky tramvaje do Jablonce. Oprava největších hodin tohoto druhu u nás se tak protáhla na půl roku. S opravou hodin proběhla i rekonstrukce části terminálu.

„Osazena byla nová elektroinstalace napájení a řízení hodin, hodinový ciferník a ručičky byly nově osazeny LED osvětlením, které nahradilo zastaralé neony. Nové LED osvětlení zajistí především delší životnost, odolnost proti mechanickému poškození, bezpečnost a současně také úsporu elektrické energie,“ vypočítala mluvčí DPMLJ Martina Poršová.

Čtěte také: Za nefungující hodiny si Liberečáci našli náhradu

Ve čtvrtek byla provedena konečná montáž hodinových ručiček a samotný mechanismus hodin byl uveden do provozu.„Pokračovat se bude ještě nastavením funkce osvětlení hodin a ciferníku a celé zařízení bude předáno do zkušebního provozu," informoval o ukončení prací na hodinách Luboš Wejnar, ředitel dopravního podniku.

„Celková cena všech realizovaných odborných prací včetně nátěrů pláště budovy a oprav střechy terminálu byla ve výši 420 tisíc korun bez DPH,“ doplnila mluvčí.

Autoři

Štítky oprava, osvětlení, Liberec, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodiny terminálu na Fügnerce se po opravě znovu rozběhly  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.