Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hrádečáci opět dostanou za včasné placení permice na Kristýnu

Zodpovědní obyvatelé Hrádku nad Nisou podobně jako v loňském roce získají permanentku na Kristýnu skoro zadarmo. Stejně jako před rokem stačí zaplatit s předstihem šestisetkorunový poplatek za odpady. Každý, kdo zaplatí do konce května, má nárok na permanentku na Kristýnu za pětikorunu.

„Podle obecně závazné vyhlášky je v Hrádku nad Nisou poplatek za odpady splatný do 30. června buďto najednou, nebo v několika splátkách,“ dodal Vít Štrupl na webu města Hrádek nad Nisou. Permanentku za symbolický poplatek dostanou ale jen ti, kteří zaplatí o měsíc dříve. S výběrem poplatků začínají v Hrádku už v pondělí.

Platit nemusí pouze osoby trvale žijící v zahraničí, které doloží na finančním odboru doklad. Poloviční cenu zaplatí Hrádečáci, kteří prokáží, že poplatek za odpad zaplatil jinému městu či obci.

Ušetřit se dá i dalšími způsoby. V Hrádku funguje letos už třetím rokem Motivační systém města, který spočívá v třídění odpadů a jejich evidenci. Místním se snižuje cena za svoz odpadu podle množství vytříděného papíru a PET lahví.

Zájemci o zařazení do motivačního systému si i v letošním roce můžou na městském úřadě vyzvednout pytle a čárové kódy, které se lepí na naplněné pytle. Při placení svozu odpadu pak dostanou slevu 0,6 koruny za každé vytříděné kilo papíru a 1,4 koruny za kilogram PET lahví.

Štítky odpad, poplatek, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrádečáci opět dostanou za včasné placení permice na Kristýnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.