Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

I letos získají značku Regionální potravina nejlepší výrobky

V letošním roce bude opět ve všech krajích České republiky udělena vybraným potravinám prestižní značka Regionální potravina. Ocenění Regionální potravina uděluje šestým rokem ministr zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům, které zvítězí v jednotlivých krajských soutěžích.

V předchozích pěti ročnících bylo v České republice oceněno touto značkou 475 produktů, z toho 31 výrobků z Libereckého kraje.

Výrobky s logem Regionální potravina na obalu jsou výjimečné svojí kvalitou, místními surovinami, tradiční recepturou a výbornou chutí.

Zelenomodré logo Regionální potraviny na obalech výrobků spotřebiteli zaručí, že produkt i suroviny použité při jeho výrobě pochází z tuzemské produkce. Produkt musí být vyroben na území kraje, ve kterém bylo ocenění uděleno, a ze surovin dané oblasti.

Vyhlašovatelem soutěže pro Liberecký kraj je Regionální agrární rada Libereckého kraje, která pro letošní rok vyhlásila příjem přihlášek do soutěže na termín od 13. do 30. 4. do 15:00 hodin.

Značka „Regionální potravina“ je určena pro potravinářské nebo zemědělské výrobky od malých a středních potravinářských podniků, tj. subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem podnikání na území Libereckého kraje. Kompletní Pravidla pro udělování značky jsou uvedena v „Metodice pro udělování značky Regionální potravina“ a upřesněna v Regionálních podmínkách.

Bližší informace k soutěži  získáte na info@apic.cz  a na stránkách www.apic.cz nebo  www.regionalnipotravina.cz.

Štítky jídlo, Česko, Liberecký kraj, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I letos získají značku Regionální potravina nejlepší výrobky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.