Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Inspektoři odhalili další prodejce, kteří na etiketách lžou

Co je psáno, to je dáno? Zdaleka ne! O tom se přesvědčili při jedné z kontrol inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Ne jeden dodavatel šidí obsah balení mražených výrobků. V Liberci nabízelo třeba Tesco a Globus mražené ryby, jejichž podíl masa po rozmrazení zdaleka neodpovídal etiketě na obalu.

Třeba takový platýz Frostar nabízený v Globusu měl obsahovat 95 procent masa. Jakým překvapením bylo, když laboratorní zkouška prokázala zhruba poloviční podíl masa. „Laboratorní rozbor potvrdil obsah masa pouze 55,8 procent,“ řekl mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Téměř na chlup stejně dopadla treska značky Ocean v osmisetgramovém balení v Tesku v Ruprechticích. Ta měla podle obalu obsahovat dokonce 96 procent masa. „Balení ale obsahovalo masa pouze 57,3 procent,“ doplnil Kopřiva. Odchylka měření přitom podle něj může být maximálně deset procent.

Co z toho vyplývá? Výrobci, potažmo prodejci, spotřebitele okrádají ne o pár gramů, ale třeba i o více než čtvrt kila. Nutno dodat, že takových případů není zrovna málo. V databázi SZPI za poslední měsíce se třeba treska Ocean objevuje čtyřikrát.

Štítky maso, Tesco, Státní potravinářská inspekce, Liberec, Ruprechtice, etiketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspektoři odhalili další prodejce, kteří na etiketách lžou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.