Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jak bude vypadat Sokolák? Rozhodnout mají Liberečáci v anketě

Rekonstrukce Sokolovského náměstí vyvolala mezi Liberečáky vlnu nevole. Jen na Drbně se pod články sešly desítky nesouhlasných komentářů, jejichž autorům se nelíbí plánovaná podoba náměstí. Vedení města proto připravilo pro Liberečáky anketu, ve které můžou ukázat, která ze čtyř podob náměstí je pro ně nejpřijatelnější.

„Já nechci parkovací místa, já chci trávu, víc trávy, moc trávy, samý strom. Proč tam vlastně musí jezdit auta?“ Ptal se v komentářích pod předchozím článkem Marian Böhm. Bohužel ani přes vstřícné gesto města si nejspíš nepřijde na své.

Čtěte také: Sokolák se změní. Má být důstojným náměstím města

Vybírat sice můžete ze čtyř variant náměstí, všechny jsou ale téměř jako přes kopírák betonovým placem. Každý projekt počítají s deseti až dvanácti stromy, alespoň s minimální zelení v podobě trávy a květin počítají ale jen dvě varianty.

Hlasování: Jak by mělo vypadat Sokolovské náměstí?

„Od začátku jsme jako vedení města říkali, že chceme do utváření budoucí podoby Sokolovského náměstí zapojit co nejvíc také veřejnost. Kdo jiný, než samotní občané, by měli rozhodovat o  tom, jaké bude jejich město? Proto jsme s anketou na internetových stránkách města Liberce přišli. Do návrhů jsou přitom zapracovány už také prvky zeleně i lavičky a další mobiliář,“ vysvětlila primátorka Martina Rosenbergová. „Sokolovské náměstí je památkovou zónou a konečná podoba bude zejména na odbornících. My, politici, bychom jim měli spíše naslouchat,“ dodala. 

Anketa bude viset na internetových stránkách města do 6. ledna 2014.

A co vy? Jak se vám nová podoba náměstí líbí? Zajímá nás váš názor!

Štítky anketa, tráva, Martina Rosenbergová, Nám. Sokolovské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak bude vypadat Sokolák? Rozhodnout mají Liberečáci v anketě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.