Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kateřinské koupaliště poškodil déšť. Ochránci ho vyčistí

Kateřinské koupaliště v polovině července zdevastoval přívalový déšť, který se prohnal celým Libereckem. Rozvodněný potok do nádrže nahnal stovky kilogramů perku z okolí. Koupaliště teď nechá kateřinská pobočka Českého svazu ochránců přírody vyčistit. Odstranění 150 metrů krychlových naplavenin vyjde na 45 tisíc korun.

„Škody na nádrži způsobil rozvodněný bezejmenný potok, který slouží jako napajedlo. Ve chvíli bleskové povodně se průtok jinak poklidného potoka zvýšil na 2,5 metrů krychlových za sekundu a valící se voda nanesla do nádrže obrovské množství sedimentu,“ popsala mluvčí magistrátu Zuzana Minstrová.

Na vyčištění koupaliště přispěje město pětadvaceti tisíci. Sediment z nádrže odstraní malý pásový bagr a částečně i lidská síla. Vytěžený materiál najde využití při opravách nezpevněných cest poškozených při bleskové povodni, nebo v kompostech lesních školek organizace Suchopýr.

Štítky koupaliště, nádrž, potok, Český svaz ochránců přírody, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřinské koupaliště poškodil déšť. Ochránci ho vyčistí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.