Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kraj nakoupí regionální výrobky a rozdá je jako dary či ceny

Zajímavou věc si připravili na kraji. Od všemožných regionálních výrobců nakoupí jejich výrobky, které pak budou používat pro propagaci kraje, jako dary pro hosty, ale i ceny pro vítěze různých sportovních či kulturních soutěží. Díky tomu bude kraj regionálním výrobcům dělat reklamu.

Kraj tak vytvořil celý katalog regionálních výrobků. Celkem se sešlo 150 předmětů od 37 výrobců. „Byly to výrobky tradiční pro náš kraj – sklo a bižuterie, ale i potravinářské dobroty a nápoje, produkty textilní, plstěné, vyrobené ze dřeva, proutí, orobince, keramiky nebo papíru,“ zdůraznila členka rady kraje Ivana Hujerová, která má téma regionálních výrobků ve svém rezortu.

Výběru se účastnilo na šest desítek pracovníků kraje, nakonec bylo po těžkém boji vybráno 75 výrobků, přitom nejvyšší bodové hodnocení získaly zejména regionální potraviny – klobásky, sýry, pivo nebo mošty. „Z vybraných výrobků jsme vytvořili krajský Katalog reklamních předmětů 2014, který je vhodný k využití nejen pro Liberecký kraj, ale také pro jeho příspěvkové organizace, obce a další regionální zájemce, například pro firmy, úřady či neziskové organizace, v  elektronické podobě bude i na webu kraje,“ připomněla radní.

Od regionálních výrobců z tohoto katalogu si Liberecký kraj již letos objednal zboží za 287 480,40 korun.

Autoři

Štítky kraj, regionální, výrobky, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj nakoupí regionální výrobky a rozdá je jako dary či ceny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.