Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kvízomaty aneb další pokus jak obejít zákaz hazardu

Nebyli bychom snad v České republice, kdyby se každý zákon nepokusil někdo obejít. Trendem posledních měsíců jsou pokusy o obcházení loterijního zákona, který dává obcím šanci regulovat videoterminály a výherní hrací přístroje. Provozovatelé automatů jim místo nich vozí takzvané kvízomaty.

O co jde? Vlastně o nic nového, finta spočívá v tom, že před samotnou hrou musí hráč zodpovědět nějakou triviální otázku typu „Měla popelka čtyři oříšky?“ Tím se přitom herny i bary vystavují stejnému postihu, jako při provozování klasických videoterminálů nebo jiných výherních automatů.

„I v tomto případě se jedná o nelegální postup provozovatelů těchto technických herních zařízení. Toto jednání může být posouzeno jako správní delikt či trestný čin,“ popsal mluvčí ministerstva financí Marek Zeman. V případě trestného činu hrozí podle něj provozovateli trest odnětí svobody v délce až 10 let.

„Provozovatele nelegálního hazardu nehodláme v žádném případě tolerovat, jsme připraveni přitvrdit v jejich postizích,“ prohlásil Ondřej Závodský, náměstek ministra financí pro oblast hazardu a majetku státu.

Podobné praktiky nezkoušejí výrobci jen ve velkých městech. Své o tom ví už také v Chrastavě, kde je provoz videoterminálů a výherních hracích přístrojů regulován na čtyři místa.

„Oceňuji majitele a nájemce všech restauračních zařízení a dalších prostor na katastru města, že od doby vítězství Chrastavy u Ústavního soudu respektují vyhlášku města. Tím spíše je však varuji, aby nenaletěli majitelům kvízomatů a jejich vinou se neocitli v kolosálním průšvihu,“ řekl starosta města Michael Canov a dodal: „Městská police již provedla namátkovou kontrolu a zjistila, že do některých zařízeních byly již kvízomaty dokonce dovezeny. Naštěstí dosud nikde nebyly zapojené.“

Štítky hazardní hra, Česko, Marek Zeman, Ministerstvo financí České republiky, Ondřej Závodský, Michael Canov, Chrastava, Ústavní soud České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvízomaty aneb další pokus jak obejít zákaz hazardu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.