Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli opravě hráze dnes začalo vypouštění Mácháče

Máchovo jezero v Doksech na Českolipsku se dnes začne vypouštět. V optimálním případě to potrvá asi šest týdnů, řekl Libor Pitro z Rybářství Doksy, které má vypouštění na starost. Jezero se vypouští kvůli opravě hráze ve Starých Splavech, před začátkem příští letní turistické sezony by mělo být opět napuštěno.

Stejně jako před šesti lety i letos je vypouštění spojeno s výlovem ryb, který se připravuje na listopad. "Datum budou rybáři schopni upřesnit 14 dnů před výlovem," řekla starosta města Eva Burešová (Starostové).

Hlavním důvodem vypouštění jezera je kompletní oprava hráze ve Starých Splavech. Modernizace výpustního zařízení, které je v havarijním stavu, bude stát přes 27,6 milionu korun. Veškeré práce mají být hotové do 1. května příštího roku. V té době by jezero už mělo být napuštěno kvůli turistické sezoně. Jedním z prvních úkolů pro dělníky proto bude postavení provizorní hráze v prostoru před opravovanou hrází, aby se jezero už v době stavby začalo znovu plnit vodou. "Napouštění trvá pět měsíců, proto se s tím musí začít už v polovině prosince," řekl vedoucí Správy CHKO Kokořínsko - Máchův kraj Ladislav Pořízek.

Napsala ČTK

Štítky oprava, Máchovo jezero, Doksy, jezero, okres Česká Lípa, Eva Burešová, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě hráze dnes začalo vypouštění Mácháče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.