Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec v úterý patřil cyklistům. Jeďte Do práce na kole

Popáté se v úterý v Liberci konala jarní cyklojízda, kterou každoročně startuje kampaň Do práce na kole. Ta se snaží ulevit centru města od aut a zlepšit kvalitu života v Liberci. Na trasu dlouhou 7,5 kilometru vyrazilo z náměstí Dr. Edvarda Beneše do Vratislavic několik desítek cyklistů.

Cyklisté vyrazili i z Jablonce a obě skupiny se potkali na koupališti Sluníčko ve Vratislavicích. „Během jízdy účastníci poukázali na chybějící cyklostezky a na možné řešení dopravní infrastruktury. Tento malý cyklosvátek připravilo sdružení Cyklisté Liberecka, které se v krajském městě podílí na organizaci kampaně,“ řekl mluvčí magistrátu Jan Král.

Akce se těší velké pozornosti a je úspěšná. Například loni v závěru kampaně jezdilo do práce na kole na 220 lidí. „Do práce na kole není jen o sportu a zábavě s kolegy. Prvotním cílem je přispět k tomu, aby se naše města proměnila v místa příjemnější a zdravější pro život a lidé se víc zamýšleli nad tím, jaký vliv má jejich každodenní dopravní chování na životní prostředí. Letos bychom rádi na tento aspekt celé akce víc upozornili,” uvedl Lukáš Eršil, manažer kampaně ze sdružení Auto*Mat.

V letošním roce vás čeká na cyklisty několik novinek. Například díky speciální emisní kalkulačce se dozvědí, kolik škodlivých látek ušetří s každým ujetým kilometrem nebo jaký vliv má změna jejich dopravního chování na životní prostředí a zdraví.

„Poprvé se otvírá možnost přispět libovolnou částkou v rámci speciálního programu „Šlapu pro Asistenci“ na asistenční službu konkrétním zdravotně postiženým lidem, ti pak budou moci spolu s asistenty jezdit spokojeně do práce na kolech pomocí svých vozíků,“ dodal Jan Král z magistrátu.

Autoři

Štítky Liberec, cyklista, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Edvard Beneš, Jan Král, Auto*Mat, Liberecký kraj, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec v úterý patřil cyklistům. Jeďte Do práce na kole  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.