Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nové řešení přinese levnější teplo

Dlouhodobé snížení ceny tepla. To je cíl nové energické koncepce, kterou na podzim mají představit akcionáři liberecké teplárny. K tomu by i v budoucnosti mělo pomoci využívání odpadů pro zásobování Liberce teplem. Liberecká spalovna se společně s teplárnou podílí na dodávkách tepla už patnáct let.

Součástí nového územního plánu je energetická koncepce města, která určuje pravidla způsobu vytápění v jednotlivých lokalitách Liberce. „Nově navržený harmonogram počítá se schválením nového územního plánu v červnu 2017. Jedním z důvodu prodloužení jeho tvorby bylo i chybějící koncepční řešení centrálního vytápění,“ dodal Ondřej Petrovský ke své roli v představenstvu.

Akcionáři musí vyřešit také využití parovodního potrubí, které bylo původně určeno pro zásobování průmyslových podniků technologickou párou. „Dnes je poptávka po páře výrazně menší a přes 40 kilometrů provozovaných parovodů nám neumožňuje optimální dodávku tepla po celém městě. Proto také zvažujeme velikost budoucí soustavy, další technická opatření na snižování ztrát a řešení pro koncové části jednotlivých větví,“ upřesnil člen představenstva za techniku a provoz Vladimír Pitín.

Akcionáři zveřejní návrhy střednědobých řešení směřujících k dlouhodobému snížení ceny tepla nejpozději na podzim tohoto roku.

Štítky teplo, Liberec, Pitín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové řešení přinese levnější teplo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.