Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Liberecké posádky zazářily v závodě autoveteránů

Na šedesát veteránských vozidel se v uplynulých dnech postavilo v Mladé Boleslavi na start 4. ročníku závodu Oldtimer Bohemia Rally FIVA A. Mezi závodníky z různých koutů republiky, Německa, Ukrajiny a Holandska nechyběly ani posádky z Liberecka.

Soutěž byla jedinou kvalifikací tohoto závodu, který se jel na území České republiky,“ uved jeden z úspěšných závodníků Jiří Hladík ze Smržovky.

On společně se synem, rovněž Jiřím Hladíkem, vyrazili do klání s vozem LOTUS ELITE II. Spolu s nimi vyjela na trať i posádka z Liberce, Jiří Vítek - Renata Vítková s vozem AERO30 Roadster.

Liberecké posádky zářily a v mladoboleslavském závodě to nebylo poprvé. Posádka Jiří Vítek - Renata Vítková s vozem AERO30 Roadster obsadili první místo ve třídě D a odnesli si i pohár za absolutní vítězství.

Smržovská posádka Jiří Hladík - Jiří Hladík s vozem LOTUS ELITE II, obhájila loňské druhé místo v kategorii G a na stupních vítězů přebrala pohár a stříbrný věnec.

Na místě navigátora letos po první etapě vystřídala Jiřího Hladíka ml., který musel instalovat svoji diplomovou práci na Akademii výtvarných umění, Jana Budínová, jejíž premiéra na horkém sedadle spolujezdce dopadla na výbornou. „Jen 65 trestných bodů nás dělilo od prvního místa - je to výzva pro příští rok,“ doplnil Jiří Hladík starší.

Hlavní sponzor rally, firma Škoda – Auto a.s., přihlásil do akce celkem šest vozů v různých kategoriích.

Všichni příznivci motoristického sportu a jedinečných starých automobilů obzvlášť, se tak opět mohli pokochat přehlídkou skvostných veteránů. Soutěže se zúčastnil kupříkladu Ford T z roku 1915 nebo Laurinky z dvacátých let minulého století nebo Dodge Touring 30 (rok výroby 1917),“popsal za pořadatele rally Tomáš Pakosta. Na trať vyjel například i Fordy Mustang ze šedesátých let minulého století a mnoho dalších unikátů.


Absolutní pořadí 2013:
1. Jiří Vítek - Aero 30 Roadster
2. Miloš Kašpar - MG TD
3. Jiří Pešán - Škoda Sagitta

Štítky Jiří Hladík, rallye, Německo, Ukrajina, Nizozemsko, Liberecký kraj, Mladá Boleslav, Jiří Vítek, Česko, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké posádky zazářily v závodě autoveteránů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.