Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Lyžařský areál na Ještědu přerušil provoz. Není sníh

Na Ještědu si v nejbližších dnech nezalyžujete. Podobně jako v dalších střediscích bojují provozovatelé s nepřízní počasí. Sněžení je zatím v nedohlednu, předpověď meteorologů počítá s nadprůměrnými teplotami i v následujících dnech, což nedovoluje zasněžování. Vedení areálu proto po víkendu přerušilo provoz.

„Počasí je bohužel beze změn, tak jsme nemohli zahájit zasněžování a přírodní nadílku sněhu v nejbližších dnech také neočekáváme,“ sdělilo vedení Ski areálu Ještěd. Kdy se sjezdovky opět otevřou veřejnosti, ukážou až následující dny. Jasno by mělo být nejdříve ve středu.

„Když to jen trochu půjde, chtěli bychom do konce týdne spustit vlek F10 na večerku a o víkendu jezdit denní i večerní. Vše ale záleží na počasí,“ dodávají provozovatelé.

Podobné problémy řeší v celých Jizerkách. Na Severáku a v Desné pokrývá sjezdovky pětadvacet centimetrů sněhu, v Tanvaldě a Kořenově je to o pět centimetrů méně. Jarní počasí zatím hatí zimní radovánky v Bedřichově, na Javorníku i v Albrechticích, kde jsou lyžařské areály uzavřeny.

Štítky Ještěd, lyžařské středisko, Jizerské hory, Desná, Severák, Tanvald, Bedřichov, Javorník, Albrechtice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařský areál na Ještědu přerušil provoz. Není sníh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.