Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Magistrátu pomůže v čerpání peněz tým "lovců dotací"

„Lovci dotací“ posílí liberecký magistrát. Úkolem nového týmu specialistů bude zajistit pro Liberec maximum evropských i státních dotací pro financování projektů a dalších potřeb města. Pro tým „lovců dotací“ zřídí magistrát nové oddělení na Odboru strategického rozvoje a dotací.

„Vzhledem k tomu, že si město v uplynulých letech nechalo doslova utéct stovky milionů evropských dotací, chceme být na příští období mnohem lépe připraveni, a proto chceme vybudovat nový tým fundraiserů, neboli „lovců dotací“. Získávání dotací v maximální možné míře je jednou z mých hlavních priorit, protože vlastní zdroje města jsou vzhledem k jeho zadlužení velmi omezené a je potřeba po letech stagnace podpořit jeho rozvoj,“ vysvětlil náměstek primátora pro ekonomiku a strategický rozvoj a dotace Jan Korytář.

Tým „lovců“ čeká první zkouška. S tímto krokem přichází radnice v době, kdy se pracovníci odboru soustředí na připravovaný Integrovaný plán rozvoje území. Ve hře budou až dvě miliardy evropských dotací. Jak již dříve uvedl Jan Korytář, je potřeba, aby tento proces mělo město maximálně pod kontrolou. „Proto jsme se rozhodli nevyužívat služeb externích firem, ale raději posílit odbor strategického rozvoje,“ poznamenal.

Úkolem nově vznikajícího oddělení získávání dotací bude také evidovat náměty na projekty a potřeby od jednotlivých odborů města a vyhledávat pro ně možné zdroje. „Naší snahou je nenechat si uniknout zajímavé dotační tituly, které nám umožní realizovat strategický plán města a další záměry,“ doplnil Jan Korytář.

Po vytvoření nového oddělení tak bude počet zaměstnanců na odborech magistrátu činit bezmála 400 osob. Podle návrhu bude magistrát členěn na 18 odborů a 43 oddělení. Výběrová řízení na pozice dotačních specialistů budou vypsána v nejbližších týdnech.

Štítky dotace, lovec, magistrát, Jan Korytář, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magistrátu pomůže v čerpání peněz tým "lovců dotací"  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.