Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Martine drž se! Vzkazují občané v petici na podporu hejtmana

Obvinění hejtmana Libereckého kraje Martina Půty hýbe nejen krajským úřadem, ale také širokou veřejností. Jeho příznivci po stovkách podepisují petici na jeho podporu. Za posledních čtyřiadvacet hodin ji na internetu podepsalo na 200 lidí. Většina z nich věří, že jde o účelový proces jeho politických soupeřů.

„Martin Půta se postaral o průhlednost zakázek nejen v Hrádku, ale i v LK!!! To těm zlodějům, co je připravil o koryta, nevoní! Uděláme všechno proto, aby byl pan hejtman nejen řádně očištěn, ale aby viníci této vymyšlené neokauzy byli řádně zveřejněni a následně potrestáni! Jinak se dál bude házet špína na slušné lidi,“ komentuje jeden z podepsaných občanů Libereckého kraje. Petici můžete podepsat pod tímto odkazem.

Hejtmana Libereckého kraje Martina Půtu obvinila policie ze zneužití pravomoci úřední osoby a přijetí úplatku. Taková zpráva přišla v úterý večer z krajského úřadu. O obvinění, které se týká rekonstrukce kostela sv. Máří Magdaleny v Liberci, informoval sám hejtman Libereckého kraje.

„Prohlašuji, že sdělené obvinění je naprosto neopodstatněné, jsem nevinen, nepřijal jsem nikdy žádný úplatek v jakékoliv formě. Po celou dobu svého působení v politice a veřejné správě na všech úrovních vystupuji a bojuji proti korupci, za otevřenost a transparentnost,“ řekl hejtman a doplnil: „Mé obvinění je pro mě neuvěřitelný komplot, který někdo vytvořil z důvodů, jež dosud neznám, ale které chci znát.“

Proti vzneseným obviněním se bude podle svých slov bránit všemi dostupnými právními kroky. „Jsem připraven s policií na objasnění věci plně spolupracovat, poskytnout jí veškerou součinnost a informace tak, aby se věc vyřešila co nejrychleji a uvedené, z mého pohledu nijak nepodložené, obvinění nezatěžovalo moji práci ani osobní život,“ dodal Martin Půta.

Je podle vás hejtman Martin Půta nevinný?

Celkem hlasovalo145 čtenářů

Štítky Martin Půta, Liberecký kraj, Marie Magdalena, petice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martine drž se! Vzkazují občané v petici na podporu hejtmana  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.