Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Město chce na Sokoláku vybudovat podzemní kontejnery

Ze Sokolovského náměstí možná zmizí klasické plastové kontejnery na tříděný odpad. V rámci rekonstrukce náměstí počítá vedení města s umístěním velkoobjemových nádob pod dlažbu. Kolemjdoucí na ně upozorní pouze vhazovací sloupek, který vypadá jako odpadkový koš. Vše nyní závisí jen na schválení dotace.

„Z hlediska estetického i provozního jsou podzemní kontejnery pro sběr a třídění odpadů jednoznačně tím nejlepším řešením, navíc odolným proti vandalům. Tento systém třídění je vhodný pro využití zejména v historických centrech a na sídlištích,“ uvedl vedoucí Odboru technické správy veřejného majetku David Novotný.

Podzemní kontejnery jsou běžné v mnoha městech. V letošním roce je pořídila třeba Mladá Boleslav. První stanoviště slavnostně zahájilo provoz v únoru. S další výstavbou počítá magistrát středočeského města i v dalších letech. Podzemní kontejnery používá také Praha, Uničov, Šternberk, Šumperk, Most, Rapotín, Valašské Meziříčí, Bystřice nad Pernštejnem nebo třeba Brzkov.

Štítky kontejner, David Novotný, Praha, Mladá Boleslav, Uničov, Most, Šumperk, Šternberk, Valašské Meziříčí, Rapotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce na Sokoláku vybudovat podzemní kontejnery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.