Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Město se pustilo do zásadní opravy ruprechtické tělocvičny

Tělocvična základky na náměstí Míru projde rekonstrukcí. Budova byla v havarijním stavu, školáci a sportovci se po letech chátrání dočkají moderního sportoviště. Oprava tělocvičny spadá do projektů IPRM, na které chodí peníze z Evropské unie. I v tomto případě z částky více než dvanácti milionů zaplatí město jen 15 procent.

Tělocvičnu využívá k výuce tělocviku základka na náměstí Míru, ale i široká veřejnost. Stav tělocvičny byl v posledních letech ostudný, peníze se našly vždy jen na nejnutnější opravy. „Rekonstrukci značně zchátralé tělocvičny jsem považovala za velmi potřebnou. Město navíc bude v tomto případě investovat do vlastního majetku,“ uvedla primátorka Liberce Martina Rosenbergová.

Rekonstrukce vyjde na cca 12,3 milionu korun a chopila se jí firma B & F. Částka je nakonec o 3,2 milionu nižší než se předpokládalo. Hotovo má být v červenci, v novém školním roce, kdy už bude místní základka opět samostatná, tak půjdou žáci cvičit do nového.

Autoři

Štítky tělocvična, ruprechtice, základka, Evropská unie, Martina Rosenbergová, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město se pustilo do zásadní opravy ruprechtické tělocvičny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.