Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Milionovou škodu nejspíš způsobila závada na televizi

Je až neuvěřitelné, co všechno může stát za požárem, při kterém takřka lehne popelem celý dům. Například dnešní ranní požáru v Dolní Suché, u kterého zasahovalo pět jednotek hasičů, způsobila závada na televizi. Podle prvního odhadu plameny napáchaly milionovou škodu. Uchráněná hodnota je zhruba desetinová.

K chalupě vyjížděli hasiči z Liberce, Hrádku nad Nisou, Chrastavy, Chotyně a Rynoltic před čtvrtou hodinou ranní. „V době příjezdu prvních hasičských vozidel byla plameny pohlcena celá střecha objektu včetně prvního patra,“ řekl velitel hrádeckých hasičů Jaromír Mottl. V domě se naštěstí nikdo nenacházel.

Majiteli chalupy příliš nezbylo. „Z objektu byly hasiči vyneseny osobní věci a knihy z důvodu dalšího možného poškození vodou, kterou byla hašena střešní konstrukce,“ dodal Mottl. Podle něho hasiči vynesli ven i propan-butanovou lahev.

Aby bylo na místě zásahu dostatečné množství vody, hasiči využili nedaleký soukromý rybníček, kde bylo vytvořeno čerpací stanoviště. S plameny hasiči bojovali do ranních hodin. „Příčinou požáru byla z největší pravděpodobností technická závada na TV přijímači,“ uzavřel velitel hasičů.

Štítky Liberec, Hrádek nad Nisou, Chrastava, Chotyně, Rynoltice, televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milionovou škodu nejspíš způsobila závada na televizi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.