Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Mrazy dnes nečekejte. Teploty se mají držet nad nulou

Silničáři v Libereckém kraji doporučují dnes opatrnost hlavně v horských oblastech. Na silnicích nižších tříd tam leží ujetá zledovatělá vrstva sněhu a vozovky mohou klouzat. Teploty v horách se pohybují jen těsně kolem nuly. Žádné problémy v kraji zatím podle policie hlášeny nejsou.

Hlavní tahy jsou většinou jen holé a po chemickém ošetření mokré. Velká část Libereckého kraje ale leží v chráněných oblastech, solí se proto udržuje ve sjízdném stavu jen zhruba 40 procent komunikací. Ostatní se sypou pískem či drtí nebo jen protahují pluhem. Zcela bez údržby zůstává 40 úseků v celkové délce 72 kilometrů. Jde o málo využívané silnice třetí třídy, kde nejezdí veřejná doprava.

V Libereckém kraji je dnes oblačno až zataženo, místy se objevují mlhy, které mohou namrzat. Hlavně na Českolipsku klesají teploty až k mínus dvěma stupňům celsia, v horách je o něco tepleji. Přes den by měly podle meteorologů teploty vystoupat až na pět stupňů nad nulou.

Napsala ČTK

Štítky Liberecký kraj, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrazy dnes nečekejte. Teploty se mají držet nad nulou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.